fbpx

Nowa jesienna wkładka w Restauracji Kawelin 

Drodzy Goście, zapraszamy do odkrycia nowej, jesiennej wkładki menu, przygotowanej przez naszego szefa kuchni Krzysztofa Półtoraka.
To wyjątkowa propozycja inspirowana smakami polskiej jesieni, pełna aromatycznych przypraw, sezonowych warzyw i ciepłych nut, które otulą w chłodniejsze dni.

W menu znajdziecie m.in.:

  • Trio krewetek w trzech odsłonach z orientalnym sosem,

  • Krem z batatów i dyni na mleczku kokosowym,

  • Pierś z kaczki na purée dyniowym z sosem demi glace śliwkowym,

  • Ravioli orkiszowe z dynią i pestkami dyni w oliwie truflowej,

  • Sernik dyniowy na zimno z konfiturą z marakui.

A do tego, rozgrzewające grzańce, kawy z nutą pomarańczy i klonu oraz aromatyczne herbaty z naszej już kultowej serii  Five o’clock, idealne na długie, jesienne popołudnia.

Zapraszamy do Restauracji Kawelin, by poczuć smak jesieni w najlepszym wydaniu!

MENU

Menu