fbpx

Zapraszamy na trzecią edycję

Festiwalu Tatara

w Restauracji Kawelin.

 

Przygotujcie się na kulinarną podróż, podczas której odkryjecie najnowsze oblicze tatara! 

W naszym menu festiwalowym czekają na was wyjątkowe tatary!

 

TATAR TRADYCYJNY

TATAR Z SZYJEK RAKOWYCH/ DORSZ/ CHILI/ LIMONKA/ OLEJ Z ORZECHÓW WŁOSKICH

TATAR Z POLĘDWICY SEZONOWANEJ/ KURKI/ CEBULA/ MUSZTARDA FRANCUSKA/ KISZONY MUSZTARDOWIEC

TATAR Z PIECZONYCH WARZYW/ CUKINIA/ AVOKADO/ PAPRYKA/ SUSZONE POMIDORY

TATAR Z PIECZONEGO ROSTBEFU/ DIJON/ MARYNOWANA RZODKIEW/ CZERWONA CEBULA

TATAR Z OWOCÓW/ TRUSKAWKA/ MELON/ GRUSZKA/ CZARNY PIEPRZ/ MIĘTA/ BIAŁA CZEKOLADA

Rezerwacja miejsca – 50zł/ jedna osoba ( wybieramy wielokrotność osób na które rezerwujemy stolik)

 

Set Degustacyjny

Wybierz set degustacyjny składający się z 5 pozycji,  aby spróbować wszystkich nowych smaków! 

Set Degustacyjny: 

TATAR Z SZYJEK RAKOWYCH/ DORSZ/ CHILI/ LIMONKA/ OLEJ Z ORZECHÓW WŁOSKICH

TATAR Z POLĘDWICY SEZONOWANEJ/ KURKI/ CEBULA/ MUSZTARDA FRANCUSKA/ KISZONY MUSZTARDOWIEC

TATAR Z PIECZONYCH WARZYW/ CUKINIA/ AVOKADO/ PAPRYKA/ SUSZONE POMIDORY

TATAR Z PIECZONEGO ROSTBEFU/ DIJON/ MARYNOWANA RZODKIEW/ CZERWONA CEBULA

TATAR Z OWOCÓW/ TRUSKAWKA/ MELON/ GRUSZKA/ CZARNY PIEPRZ/ MIĘTA/ BIAŁA CZEKOLADA

Cena : 98zł/300g | sugerowana porcja na 1 osobę

 

Degustacje Wódki

w Restauracji Kawelin.

W ramach festiwalu Tatara we współpracy z Podole Wielkie zapraszamy Państwa na degustację wódki połączoną z foodparingiem która odbędzie się 05.04.2024 o godzinie 19.00

Prowadzący Kamil Dolata – człowiek który opowiada z pasją o Gorzelni Podole Wielkie oraz jej destylatach. 

Uczestnicy degustacji będą mieli okazję wygrać voucher na zwiedzanie Gorzelni Podole Wielkie!!!

Podczas degustacji będą mieli Państwo możliwość skosztowania następujących pozycji: 

TATAR TRADYCYJNY

Podole Wielkie Okowita Żyto 

TATAR Z SZYJEK RAKOWYCH/ DORSZ/ CHILI/ LIMONKA/ OLEJ Z ORZECHÓW WŁOSKICH

Podole Wielkie Okowita Ziemniak 

TATAR Z POLĘDWICY SEZONOWANEJ/ KURKI/ CEBULA/ MUSZTARDA FRANCUSKA/ KISZONY MUSZTARDOWIEC

Podole Wielkie Okowita Ziemniak Alter Ego 

TATAR Z PIECZONYCH WARZYW/ CUKINIA/ AVOKADO/ PAPRYKA/ SUSZONE POMIDORY

Podole Wielkie Okowita Jęczmień 

TATAR Z PIECZONEGO ROSTBEFU/ DIJON/ MARYNOWANA RZODKIEW/ CZERWONA CEBULA

Podole Wielkie Okowita Żyto 

TATAR Z OWOCÓW/ TRUSKAWKA/ MELON/ GRUSZKA/ CZARNY PIEPRZ/ MIĘTA/ BIAŁA CZEKOLADA

Podole Okowita Pszenica 

Koszt : 150zł/ osoba

Degustacja wyłącznie dla osób pełnoletnich. 

Liczba miejsc ograniczona

Menu